Search in
English French Nederlands
Steiger
Wednesday November 15, 2017
8:00 PM
JazzLab Series
Steiger
Cultuurcentrum De Werft

Contact information
Address Werft 32
2440 Geel
Belgium
Phone +32 (0)14/56 66 66
Email Write an email
Web site Dedicated website

“Vorig jaar spurtte het Gentse pianotrio Steiger tot in het peloton van jonge Belgische jazzvernieuwers. Met hun lekker stugge grooves en minimalistische inkleding nestelden de heren zich links van SCHNTZL en rechts van De Beren Gieren, eveneens frisse Beljazzbands die het niet zo nauw nemen met tradities.” De Morgen, april 2017.

Het jazztrio Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Ze wonnen dan ook met volle overtuigen de Jong Jazztalent Gent Contest 2017. Hun eerste fullalbum (And Above All – El Negocito Records), herbergt zowel jazz als moderne compositie, avant-garde en experimentele elektronica. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties.

“Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman illustreren met dit debuut het blijvend bestaansrecht van het klassieke pianotrio anno 2016. Tenminste als jazzinventiviteit gekoppeld mag worden aan een rock-n-roll vibe”. Rif Raf musiczine, 2016

Gilles Vandecaveye - Piano
Kobe Boon - Double bass
Simon Raman - Drums
 
See also:   Steiger
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer