Search in
English French Nederlands
The Saint-Michael’s Big Band
Tuesday July 18, 2017
3:30 PM
Finalisten van het Podium van Muziekmozaïek / Cat. Big Band
The Saint-Michael’s Big Band
François Laurentplein - Luisterplein

Contact information
Address François Laurentplein
9000 Ghent
Belgium
Web site Dedicated website
Gentse Feesten

Contact information
Phone +32 (0)9 210 10 10
Email Write an email
Web site Dedicated website

Eens had het charmante Oost-Vlaamse polderdorpje Sint-Laureins een bloeiende fanfare. Zij was in haar hoogdagen het kloppende muzikale hart van de lokale gemeenschap. Geen plechtigheid, feest, of kermis kon zonder hen voorbij gaan. Maar zoals het vele dorpsfanfares in Vlaanderen verging, verloren zij in het begin van de jaren 80 de aandacht van het publiek en de interesse van de musicerende jeugd. Zo stierf, na een roemrijke geschiedenis en enkele naamsveranderingen, de fanfare “De Sint-Michielskring” eind de jaren 80 een stille dood.

Enkele vooraanstaande leden konden het echter niet aanzien en wilden al snel opnieuw van start gaan. Men wou opnieuw het publiek voor zich winnen en jong muzikaal talent naar zich toe trekken. Een moderner en frisser repertoire met een aangepaste hedendaagse bezetting zou soelaas bieden. Ook de naam werd aan de nieuwe aanpak aangepast. The Saint-Michael’s Big Band was geboren.

---

HEDEN

De keuze voor een bigband-bezetting was in eerste instantie eerder een noodzaak. Een ultieme poging om de muzikale ziel van het dorp te redden. Niet zonder succes zo bleek, want vandaag bloeit The Saint-Michael’s Big Band o.l.v. Raf Minten als nooit tevoren. Jong en minder jong talent van binnen maar ook van ver buiten de gemeente vonden en vinden nog steeds de weg naar het orkest. Er werd hard aan de weg getimmerd en het niveau werd in de loop der jaren stelselmatig opgekrikt. Daardoor staat The Saint-Michael’s Big Band vandaag garant voor onvervalste degelijke en deugdelijke bigbandmuziek en kunnen ze tevens rekenen op ruime publieke belangstelling.

---
TOEKOMST

Het laatste decennium verwezenlijkte de bigband verschillende uiteenlopende succesvolle producties. Van een nostalgische theatervoorstelling rond Glenn Miller, over een opzwepend en zwoel Latijns-Amerikaans programma, tot een hedendaags heel modern klinkend bigband-concert (zie producties). Iedere keer opnieuw wisten ze hun publiek aangenaam te verrassen met eigenzinnige keuzes en een niet altijd voor de hand liggende aanpak. Steeds met oog voor detail, zowel voor de muzikale inhoud als de uiterlijke verpakking.

The Saint-Michael’s big band wil graag op dit elan blijven verder werken en wil in de toekomst blijven proberen even kwalitatieve programma’s te brengen. Maar bovenal wil ze, zoals van in het prille begin , haar muzikanten en publiek blijven plezieren met muzikaal genot en vertier.

© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer